Vakantie 2018 deel 4: Slowakije, Tsjechië, weer Polen en Duitsland

Les Království stuwdam, Tsjechië

Op onze vakantiereis van 2018 waren we, via Duitsland, Polen en Oekraïne, in Slowakije terecht gekomen. Dit 4e deel van deze vakantie gaat over wat we allemaal gedaan hebben op 11, 12, 13 en 14 juli, toen we weer langzaam een beetje richting huis begonnen te gaan.

Klik hier om het eerste deel te lezen.

In Slowakije bezochten we nog de plaatsjes Banská Bystrica en Žilina. Daarna reden we door naar de Tsjechische stad Ostrava. Deze dagen was het weer helaas grijs met zo nu en dan regen. Vanuit Ostrava reden we door naar Olomouc, waar we op een camping stonden. De volgende dag reden naar het noorden, voor de zoveelste keer weer naar Polen. We reden een heel stuk, wat door een paar omleidingen en afgesloten wegen langer duurden dan we hoopten, en kwamen uiteindelijk aan in de stad Wrocław. Helaas zaten we daar precies in een regenbui. Daarom zijn we niet lang in die stad gebleven.

Praag

Daarna reden we naar het zuidwesten, weer naar Tsjechië. We stonden op een camping bij Vrchlabi, en reden een dag later naar de antieke Les Království stuwdam daar in de buurt. Gelukkig klaarde het weer daar toen weer op. Na de stuwdam reden we naar Praag. De stad Praag hebben we uitgebreid bekeken, waarna we meer richting het noorden weer een camping zochten. Uiteindelijk vonden we die in het dorpje Malá Skála, was niet ver was van waar de die ochtend stonden. Bij Malá Skála lag nog een rots met een uitkijkpunt erop, waar we die avond nog naartoe gewandeld zijn.

De dag daarna reden we, via een klein stukje Polen, naar het Duitse stadje Görlitz. Dat is een oud stadje dat pal op de grens met Polen ligt. Je kunt er met een brug het riviertje over, en dan ben je in het (minder interessante) Poolse stadje Zgorzelec. Dat hebben we dus ook gedaan, en dat was de laatste keer dat we deze vakantie in Polen geweest zijn. Vanaf hier begon toch wel echt het gevoel dat we op de terugweg waren.

Görlitz, Duitsland, vanaf Zgorzelec, Polen

In Duitsland bezochten we de Bastei, een rotsformatie met een oude brug ertussen en met een uitzicht over de Elbe. Dit was een nogal toeristisch iets. Het parkeerterrein was zo vol dat het afgesloten was en we weer op een paar kilometer afstand moesten parkeren op een extra terrein, en vandaar met de bus moesten. Daar hadden we helaas al ervaring mee… Toch was de Bastei zeker de moeite, maar de drukte was jammer.

Toen we ‘s middags terug bij de auto waren, besloten we om alvast een camping te gaan zoeken. Die vonden we bij het plaatsje Pirna. Die namiddag zijn we nog naar de stad Dresden gereden, waar we ook uitgebreid hebben rondgelopen. Daarna gingen we terug naar de camping.

De volgende keer gaan we terug naar huis, maar eerst bezoeken we nog een aantal plaatsen in Duitsland.

Ook voor deze dagen heb ik een kaart gemaakt:

Bekijk alle foto’s op mijn Flickr-pagina