Vakantie 2018 deel 2: Polen

Pools veerpontje

Zoals ik de vorige keer schreef ben ik in 2018 met mijn vader op vakantie geweest. De vorige keer schreef ik over de eerste paar dagen in Duitsland. Daarna reden we door naar Polen. Dit is deel 2 van deze vakantie en gaat over wat we allemaal gedaan hebben op 4, 5 en 6 juli.

Klik hier voor het eerste deel, over het begin van de reis op 1, 2 en 3 juli.

We vertrokken vanaf de camping op Rügen en gingen via de Rügenbrücke terug naar het vasteland. Vanaf daar volgden we de kust, over binnendoorwegen richting het oosten. Dit was blijkbaar best toeristisch strandgebied, want het was er best druk. Op een gegeven moment reden we Polen in bij de stad Świnoujście (of ‘Swinemünde’ in het Duits). Dat ligt aan een rivier (de Swina) waar geen brug of tunnel is. We moesten dus met een pontje naar de overkant. Het pontje was trouwens wel gratis.

Gdańsk

Vanaf daar reden we verder door Polen naar het oosten. In deze omgeving zijn geen snelwegen, en de wegen die er zijn gaan om de paar kilometer door een dorp heen. Hierdoor gaat het allemaal niet zo snel in deze omgeving, waardoor we die dag eigenlijk alleen maar gereden hebben. ‘s Avonds kwamen we aan op een camping in de stad Gdańsk, vlak bij het strand. Die stad bezochten we de volgende ochtend, waarna we doorreden langs de kust, richting de grens met Kaliningrad, wat bij Rusland hoort. De weg daarnaartoe liep over een smalle strook land, en hield uiteindelijk op. We parkeerden daar op een parkeerterrein voor strandgangers en maakten een wandeling verder naar de grens, waar een hek op staat en waar je dus niet over kunt. Daarna reden we het binnenland in naar het oude stadje Malbork, waar we een camping vonden.

Warschau

De volgende dag reden we naar de stad Toruń, waar we dankzij de snelweg al vroeg waren. Daarna reden we door naar de Poolse hoofdstad Warschau. Rond Warschau liggen helemaal geen snelwegen, dus het was best een gedoe om door het drukke verkeer heen de stad in en uit te komen. Ondanks dat is Warschau een mooie oude stad die zeker de moeite waard is, dus we hebben er geen spijt van gehad dat we de stad in geweest zijn.

Na Warschau door richting het zuidoosten, over een drukke enkelbaansweg door het Poolse platteland (niet bepaald toeristisch gebied) waar we uiteindelijk toch een camping vonden in the middle of nowhere, in een klein dorpje met de naam Kośmin.

De volgende keer gaat de reis verder naar Oekraïne.

Hieronder weer een kaart van deze dagen:

Bekijk alle foto’s op mijn Flickr-pagina