Onlogische wijknamen en de straten van 2806

Postcode 2806 is niet bepaald één wijk, maar bestaat uit meerdere buurten/wijken met elk een eigen karakter, van de Fluwelensingel tot aan Oosterwei. Tegenwoordig heeft de gemeente het graag over ‘Oost’, maar dan vooral in de nieuwbouwplannen voor Oosterwei. Daarom is het mij niet duidelijk of ze met ‘Oost’ alleen Oosterwei mee bedoelen (als ‘politiek correcte’ naam) of ook de rest van het gebied. In ieder geval valt onder ‘Oost’ NIET de wijk Goverwelle (2807), die dus wél oostelijker ligt. Volg je het nog? 

Hoe dan ook, ik houd het op ‘Kort Haarlem / Oosterwei’. Sorry, mensen uit de Kadenbuurt, Vreewijk, en vast nog wel een paar hoeken en gaten die zich niet als onderdeel van één van die twee wijknamen zien! ‘Noord’, ofwel postcode 2805 heeft trouwens hetzelfde probleem, al dekt ‘Ouwe Gouwe / Achterwillens’ volgens mij de hele lading daar wel. Ook daar is een wijk die noordelijker ligt, Plaswijck (2804).

Hoe dan ook, onder het motto ‘beter laat dan nooit’ heb ik nu, met een volle maand vertraging (of eigenlijk anderhalve maand, want de vorige keer liep ik nog twee weken vóór!) dan eindelijk alle straten van postcode 2806 op de foto gezet. Interessant is wel dat in een deel van Oosterwei al veel gesloopt en nieuw gebouwd is, waardoor sommige straten totaal veranderd of zelfs verdwenen (Wiardi Beckmanstraat) zijn. Waar het even kan heb ik uitleg geplaatst over hoe het tot een paar jaar geleden was, en wat er veranderd is.

Ga door naar de Straten van Gouda ->