Een Google Chrome thema met mijn foto

Van deze foto heb ik een thema voor Google Chrome gemaakt
Van deze foto heb ik een thema voor Google Chrome gemaakt

Klik hier voor een overzicht van al mijn Chrome thema’s

De standaard startpagina van Google Chrome is behoorlijk wit. Maar dat kan je veranderen: je kunt namelijk thema’s downloaden in de Chrome Web Store en op andere websites.

Het zelf instellen van je eigen foto als achtergrondplaatje is, hoe simpel het ook klinkt, niet iets dat je gemakkelijk in Chrome kan doen. Zelfs als je eenmaal een thema hebt kan je alleen maar de “standaard” terugzetten.

Met thema’s op Chrome is het behoorlijk behelpen, want zo kan je bijvoorbeeld een vorig thema dat je vroeger gebruikt hebt niet meer terugvinden. Toch is het me met een beetje moeite gelukt om een thema te maken van één van mijn foto’s. Je kunt hem hier downloaden en uitproberen.

Één probleem bij het maken van zo’n thema is dat je weinig controle hebt over hoe het plaatje zich gedraagt: zo kun je hem niet automatisch laten zoomen, waardoor wat je ziet dus afhangt van hoe groot je scherm is. Verder is het zo dat je de foto horizontaal links, rechts, of in het midden kunt zetten, maar verticaal alleen boven of onder. De foto perfect in het midden krijgen kan daarom niet. Dit alles niet echt handig, dus ik moest een foto zoeken waar het redelijk goed mee ging. Uiteindelijk was ik tevreden met deze waterval.

Hieronder staat het resultaat met een vrij klein venster. Het komt er op neer dat des te groter je scherm is, des te meer je van de foto ziet.

waterval1