Fotokaart

fotokaartklein
Screenshot van de fotokaart

In mijn allereerste post had ik het al even over een PHP-script dat ik een tijd geleden gemaakt heb. Dit combineert de Flickr API en de Google Maps API. Dat zijn een soort softwarepaketten waarmee je als “softwareontwikkelaar” foto’s van fotosite Flickr en een Google Maps kaart aan je programma of website kan toevoegen (en bij Flickr ook allerlei gegevens, zoals de locatie, van de foto’s kunt opvragen en gebruiken).

Door deze twee API’s te combineren kon ik een interactieve kaart maken waarop te zien is waar ik hoeveel foto’s gemaakt heb. Ik had hem eerst alleen op mijn eigen computer staan, maar heb hem nu ook werkend gekregen op deze website.

Dit is dan de kaart. Hoe roder de kleur van een blok, des te meer foto’s heb ik er gemaakt. Hij wordt automatisch geüpdate, maar dat heb ik beperkt tot één keer per 24 uur om de Flickr API niet te overbelasten (en om het laden sneller te laten gaan). Toen ik hem maakte had ik misschien 200 foto’s en draaide hij vanaf mijn eigen computer. Nu heb ik er ruim 1200 en moet hij van een “afstand” komen.

Daarnaast had ik met de versie op mijn computer de mogelijkheid om op elk blok te klikken, om te zien welke foto’s ik er gemaakt heb (compleet met titel en link naar de Flickr-pagina). Omdat al die “pop ups” door PHP gegenereerd en in één keer naar de browser gestuurd werden, zou dat erg veel data kosten de de kaart veel langzamer maken. Het gaat dan om enkele megabytes, elke keer dat iemand deze post opent. Daarom heb ik dat er nu uitgehaald. Misschien herschrijf ik het ooit om het “on demand” te laten laden, maar voorlopig houden we het hier bij.